Let’s just watch one more episode. Or maybe two. Or three. Let’s just watch them all.

Let’s just watch one more episode. Or maybe two. Or three. Let’s just watch them all.

Även om jag skulle önska att varje dag på sommaren bjöd på solsken, så är ju det här Sverige och ibland så är det tristare väder. Perfekt väder för att titta på serier med andra ord. Här kommer tips på några serier ni kan ha serie-maraton med.

OUT1B_Key_Art_1440x651vgnt copyweb
Outlander
Den här serien, alltså… SE DEN! Baserad på böckerna av Diana Gabaldon. Den är inne på sin andra säsong nu (två säsonger till är bekräftade), men jag har faktiskt bara sett första för jag vill ha alla avsnitt ute så jag kan binge-watcha säsong två. Jag hamnar alltid som i en bubbla när jag kollar på serien eller läser böckerna (boken kanske jag ska säga, har bara läst den första än så länge, men har tänkt fortsätta i sommar med de andra). Ni kommer sjunga ledmotivet i duschen sedan, vänta bara. ♫ Sing me a song of a lass that is gone… ♫

SUITS -- Season: 2 -- Pictured: (l-r) Patrick J. Adams as Mike Ross, Gabriel Macht as Harvey Specter -- Photo by: Robert Ascroft/USA Network
Suits
Jag hade hört bra saker innan om denna serien (bland annat från min vän Medina som älskar den), men det hade inte blivit att jag börjat titta på den. Sent i våras tog jag tummen ur och började titta på den (tips! den finns på Netflix), vilket jag inte ångrar. Är inne på säsong tre nu och den blir bara bättre och bättre faktiskt. Superbra serie! Harvey och Mikes bromance är nästintill oslagbar (Joey och Chandlers är väl ändå bäst dock).

orphan-black copyweb
Orphan Black
Den här började jag titta på tidigare i veckan faktiskt. Den finns ju på Netflix, men det har aldrig blivit av att jag tittat även fast jag sparat den på ‘min lista’. Nu har jag börjat dock och det var väl tur för den är ju jättebra ju! Är snart klar med säsong ett och för varje avsnitt som går så blir jag mer och mer imponerad av Tatiana Maslany som spelar klonerna – varje klon är verkligen en egen person även fast de spelas av en skådespelerska.

irovzttpwo6rhl8ylnvp copyweb
Daredevil
Glöm den där dåliga filmen med Ben Affleck som Matt Murdock/Daredevil – den här serien är tusen gånger bättre än den filmen. Det finns än så länge två säsonger (26 avsnitt), båda finns att se på Netflix. Det här är inte Marvel som man är van vid (tänk er Iron Man, Thor, Captain America, Guardians of the Galaxy osv), det här är ett mörkare och råare Marvel, vilket passar serien perfekt. Charlie Cox är som gjord för att spela Daredevil och alla andra i serien är perfekta i sina roller också. Se den bara!

c3f8193c-feb9-4cae-b067-0002ac3c59fd_625x352 copyweb
My Mad Fat Diary
Den här serien är perfekt att binge-watcha då den bara är 16 avsnitt (tre säsonger). Jag slukade denna serie på några dagar förra året. Säsong ett och två är bäst, medan säsong tre lämnade mig lite besviken (men den är fortfarande sevärd såklart). Serien utspelar sig i engelska Stamford på nittio-talet till tonerna av bland annat Oasis, som är huvudpersonen Raes favoritband. Allvarliga saker blandas med humor på ett perfekt sett i serien!

Några fler tips (de flesta borde ni redan ha sett): F.R.I.E.N.D.S, Gilmore Girls, Supernatural, The O.C, Grey’s Anatomy, Criminal Minds, Baby Daddy, The Middle, Heart of Dixie, Veronica Mars, True Blood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *