En måndag i maj.

En måndag i maj.

Vet ni vad jag gjorde i helgen när det helt plötsligt blev sommar även fast det är maj, och typ hela svenska folket njöt av det utomhus (okej, jag gissar på att de flesta gjorde det)? Satt inomhus och skrev på en hemtenta – om våld i film och skillnaden mellan erotisk film och porr. Japp, det gjorde jag. Jag skrev till min vän Medina på söndag förmiddag “jag kommer inte bli klar, det går inte”. I panik satt vi båda på varsitt håll, då vi båda går samma kurs, och skrev skrev skrev. Vi blev klara.

På söndagskvällen när vi båda skickat in tentorna sa Medina i telefon något i stil med att eftersom vi missat att njuta av solen hela helgen, så skulle vi mötas upp när hon slutade jobbet på måndagen för att sitta ute och bara vara. Så det gjorde vi.

Vi gick och köpte lite dricka, snacks och pommes med dippar och så gick vi och satte oss ute på ett fält på en sten. Och bara var. Det gick knappt förbi några folk, det vara som att vi var mitt ute i ingenstans. En paus från allting. Vi satt i flera timmar och bara pratade och njöt av värmen och solen. Jag satt i klänning utan strumpbyxor under och jag frös inte, inte ens när solen började gå ner (tänk att bara ett par veckor innan så snöade det).

Vi pratade om lätta saker, vi pratade om tunga saker, vi pratade om oväsentliga saker, vi hade panik över ett utkast på en uppsats vi ska ha skrivit till på torsdag, vi skämtade och vi skrattade. Det är så vi är. Vi kan prata om allt och inget. Hon kan få en måndagskväll att bli mer än ordinär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *